Paller; Falder valget på Er EUR-paller eller en europalle dit foretrukne valg?

I fald det kommer til omlokalisering af store mængder af varer, opstår der som regel en diskussion vedrørende hvad for en løsning, der er bedst egnet. Visse folk bruger for eksempel kun skibe, og de øvrige foretrækker flytransport. Gældende for alle uden undtagelse er ikke desto mindre, at det upåvirket af selve transporteringsmetodens art er vigtigt med holdbare paller {http://www.jyskpalleimport.dk/default.asp} i høj kvalitet, som lasten kan placeres på undervejs på turen. Ved dette step stilles dette spørgsmål: Hvad er den bedste palle – en europalle {http://jyskpalleimport.dk/page_control.asp?page_nbr=32} eller EUR-paller {http://jyskpalleimport.dk/page_control.asp?page_nbr=33}?

Ja, det er lidt besværligt at vurdere, da EUR-paller reelt ligner en europalle. Fx er pallerne begge ISPM-15 blåstemplede, og dvs., at træpallerne har fået tilført varme og blåstemplede efter de gangbare lovkrav. Behandlingen reducerer sandsynligheden for, at der bliver medbragt smådyr samtidig med din last.

Under normale vilkår kan du forvente, at en enkelt europalle kan bære en totalvægtg på 1,5 T. Er dit gods vægtigere, bør du nu ikke fortvivle. I stedet kan du nemlig sætte mange af pallerne ovenpå hverandre og på den måde intensivere pallernes bærekraft. 3 træpaller resulterer dermed i en vægttolerance på rundt regnet 4½ T. Det skal dog ej være dette, som forårsager, at du anvender en europalle i stedet for EUR-pallerne, for EUR-pallerne har en tilsvarende vægttolerance og ydermere, lig europaller, er miljøvenlige. EUR-pallerne er nemlig rimelig dyrebare som genbrugspaller, og det vil sige, at du i princippet ”lejer” pallerne og sagtens kan levere dem tilbage, så snart du ikke længere har brug for dem.

Der er altså kun ét at fremsige, hvilket er, at du uanset dit valg er garanteret holdbare træpaller.