Der er efterskoler til alle teenagere

Har du brug for et spændende skoleår? Så vil jeg foreslå dig en efterskole. Der findes omkring 260 efterskoler [www.ranumefterskole.dk/information/efterskoleefterskoler.htm] i Danmark; både i nord, syd, øst og vest. Skoletypen efterskole er dansk, og det er en skole, hvor teenagere mellem fjorten og atten år kan klare det sidste skoleår. I princippet er det en kostskole, idet du ej bare er i skole der, men ligeledes er bosat der. Elevernes faglige samt personlighedsmæssige evolutionsproces har efterskoler indflydelse på, og på grund af det får de unge en god start på voksenverdenen.

Det er nogle rimelig forskellige skoler, det vil sige, at der med sikkerhed også findes en efterskole, der passer til dine behov. F.eks. eksisterer der efterskoler for unge, som har særskilte fornødenheder, bl.a. skoler for ordblinde. Alle skolerne indehaver rigelige varierende selvvalgte fag, aktiviteter, arrangementer såvel som udlandsferier. Faktisk kan du komme på en efterskole, hvor samtlige elever har samme interesse. Det kan være en fodbold- og håndboldefterskole.

En ven har fortalt mig, at kun ét år på efterskole føles ligesom 5 menneskeår. Forståeligt er det egentlig, når man reflekterer over, at der faktisk er virkelig meget, du oplever på bare ét efterskoleår. Derforuden vil du få utallige nye venner, som du raskt vil komme til at kende, af den grund at I bor sammen, går i skole sammen såvel som muligvis oven i købet rejser sammen. Hoveddelen af efterskoler kan tilbyde linjefag samt utallige forskellige selvvalgsfag – foruden basisfagene. Af den årsag er det muligt selv at vælge, hvordan skoledagen skal se ud.